maaf

maaf..
itu je yang mampu cikserai cakap sekarang ni..
kenapa??
sebab cikserai tak sempat nak update blog ni..
dan..
kepada semua yang komen di entry cikserai..
tiemkaseh atas sokongan kamu semua..
nanti bila cikserai free,
cikserai balas balik eh!
sekali lagi maaf..

ikhlas dari cikserai~

sayang kamu semua 

buffered earnings pertama

allhamdulillah..sangat seronok cikserai rasa.. first time dapat BE..syukur sangat sangat. maklum la.. cikserai ni baru lagi dalam dunia blog ni.. usia blog ni baru 1 bulan, 3 minggu dan 4 hari.. tempoh cikserai join nuffnang pulak, 17 ogos 2010..kira sendiri la eh berapa lama.. cikserai seronok sangat ni..

alkisahnya petang semalam..masa jenguk seraiaddicted ni, cikserai nampak ada iklan comel dari airaisia..ni ha..


pastu saje la menggatal tengok kat akaun nuffnang, sebab iklan ni tetap tak bergerak walaupon cikserai refresh banyak kali. tibe tibe nampak benda alah ni pulak..amek ko..terkejut cikserai..hehehe


yang ni cikserai takmau tunjuk current earnings..malu..sebab sikit je..baru semalam dapat BE ni..

notakaki 1:: timekaseh nuffnang bagi BE kat cikserai
notakaki 2:: timekaseh jugak pada semua pencinta cikserai yang sudi melawat seraiaddicted
notakaki 3:: doakan cikserai dapat lagi banyak BE pasni eh!

bintang tiga masih wujud?

betul ke ni?? eh.. betul la..cikserai tak tipu..sumpah..betul..bintang tiga masih wujud... tapi ni bukan la bintang tiga yang zaman jepun dulu tu.. tapi ni bintang tiga dalam akaun nuffnang cikserai.. da lame tak berubah.. hehehehe



ok..tu je la cikserai mau share kali ni..babai!!
kali ni takde notakaki :)

tersenarai top 100 rank alexa

cikserai tengah bosan ni..tak tau mau buat ape..jap lagi..mau masuk dapur da..sekarang ni kita maen maen dulu eh..hohoho..ari ni kita maen maen kat page alexa..cari rank masing masing.. tadi..cikserai try la cikserai punye blog..kat malaysia ni, cikserai kat nombor 8103..


pastu cikserai try la intai intai lagi..tengok blogger laen punye blog..wah..sume atas atas..pastu klik kat malaysia pulak..nuffnang kat nombor 92..


 sume yang ade dalam list tu, sume site company besar yang cikserai nampak..tu je nak bagitau..kalau kamu rasa bosan, dan ada rasa ingin tahu, try la ye kat alexa..ok??

notakaki 1:: tajuk entry ni untuk nuffnang punye..bukan cikserai..
notakaki 2:: camane nak kasi rank naek eh??
notakaki 3:: cikserai da cuba..kamu??

jom analisis traffik

hari ni cikserai ingat nak tulis entry baik punye kat kamu semua..tapi..dah 3 jam lebih mengadap benda alah ni..idea takde jugak..tapi takpe la..cikserai mau tunjuk trafik cikserai je la..boleh??

ini trafik minggu lepas punye..teruk kan??masa raya petama, 1 je..hehehe..minggu lepas cikserai pon sibuk..tak sempat sangat nak bermesra dengan blog ni..


dan ini adalah trafik untuk minggu ini ye..walaupon sikit..tapi cikserai suke..sebab bertambah jugak pencinta cikserai..


dan ini..trafik hari ini ssetakat pukul 7 tadi..


notakaki::agak agak kamu..ade tak peluang trafik cikserai hari ni naik lebih 100??

entry cikserai tersenarai di featured post innit

pagi ni bangun awal sebab nak sahur..tapi sebenarnya mimpi pelik lagi malam tadi..huhuhu.. macam macam la cikserai ni kan. tapi entry ni takmo cite pasal mimpi da.. tapi kali ni pasal entry cikserai semalam pasal selepas sebulan bersama nuffnang. cikserai sangat sangat tak sangka yang entry ni boleh tersenarai kat featured post. terasa macam tercalon dalam grammy award lak. hahaha..terima kaseh pada kamu semua yang sudi baca post cikserai dan nanged. moga kite berjaya dalam dunia blog ni ye!

ni post cikserai yang tersenarai..baru je print screen


ini lak entry yang zaman batu punye..entry pasal laman sosial dari malaysia.. dulu tak boleh nak upload sebab ade masalah dengan streamyx..sekarang da ok..boleh la masukkan skali kan..


notakaki 1:: timekaseh kamu..atas sokongan untuk seraiaddicted
notakaki 2:: bila lagi dapat duduk kat atas eh??


selepas sebulan bersama nuffnang

ari ni cikserai check tabung nuffnang lagi..tapi tak banyak bertambah..tapi kire ok la kan..sebab bertambah jugak 50 sen.hehehe. minggu lepas cikserai nampak banyak je iklan yang bertenggek kat blog cikserai ni..tapi bila check tadi, ade 2 je income yang masuk..


nak tunjuk jugak amount walopon sikit 

maybe tempoh kempen tu tak abes lagi kot. dan kat bawah ni jumlah semasa dalam akaun nuffnang cikserai selepas sebulan cikserai join nuffnang..
start dari 17 ogos - 18 sept 2010


notakaki 1:: biasanya berapa lama kempen tu nak abes eh??
notakaki 2:: cikserai punye banyak ni..kamu pulak?? mesti lagi banyak kan?
notakaki 3:: kamu rase, bila tabung nuffnang cikserai ni akan penuh?
notakaki 4:: maaf..terlalu banyak soalan kali ni

iklan dari nuffnang






malam ni terjaga dari tidur lagi..tapi tak mimpi yang pelik pelik da..huhuhu.. bila da tak boleh tido ni, cikserai bangun mengadap blog ni. pastu bila da mengadap blog ni, saja suka suka gatal tangan refresh banyak kali.. nak tengok iklan ape yang ada hari ni..hehehe..cikserai nampak ade iklan baru.. ni antara iklan yang cikserai sempat print screen tadi..layan ye la ye!cikserai malas mau taip panjang panjang..





notakaki 1:: timekaseh nuffnang..kasi la cikserai banyak iklan lagi eh!hehehe
notakaki 2:: agak agak, cikserai ade peluang tak dapat BE??

mimpi malam semalam

semalam cikserai mimpi kena serang dengan kutu..

sangat banyak..
meremang bulu roma cikserai..
kat mane mane cikserai pegi, mesti ade kutu..
tangan cikserai bengkak bengkak bengkak kena gigit dengan kutu tu..
eeeeee..
seram..

last skali cikserai terjaga..
sebab??
ade bapak kutu yang sangat besar, tengah gelak jahat kat cikserai..
pastu mau kejar cikserai..

cikserai ade search kat google, image kutu..
tapi tak sanggup la nak letak kat sini..tengok gambar tu pon cikserai da geli..
hohohoho

notakaki:: ade makne ape2 tak kalau mimpi pasal kutu??

setuju atau mati



pilihan di tangan kamu..tapi pendapat cikserai, kamu patut setuju 100%

duit tabung dari nuffnang bertambah






selamat pagi semua!! heee..hari ni cikserai sangat seronok..sebab?? duit tabung dari nuffnang da bertambah. walaupon tak banyak, tapi cukup la untuk cikserai yang baru nak bermula dalam dunia blogging ni.

selalunya cikserai check earnings ari isnin. sebab cikserai penah baca kat blog sape ntah, lupe lak.. dia cakap nuffnang akan update setiap ari isnin. tapi da dua minggu cikserai jenguk akakun akaun nuffnang cikserai, tapi earning tetap tak bertambah. hmmm.. nak kate takde ads kat cikserai punye blog, ade je yang duk bersantai kat sini..takpe la..mungkin lambat sikit kot..

tadi baru je cikserai tergerak ati  mau tengok kat nuffnang..mane la tau kalau kalau da update kan. kalau takde, mau merajuk dengan nuffnang. heee..

tapi...

alangkah terkejutnya cikserai..heee..duit da bertambah..yeay!!..

ha..banyak ni je..tapi ok la kan!


notakaki 1:: cikserai join nuffnang da sebulan..tapi aktif tak cukup sebulan lagi..
notakaki 2:: doakan semoga cikserai dapat BE lak pasni eh!

ade iklan baru!!






wah..sangat seronok cikserai rasa..dapat bukak blog dengan senang hati! da lama tinggal blog ni. da berhabuk, bersawang da. haish..sekarang ni masa untuk cikserai kembali aktif dalam dunia blogging ni..

cikserai terkejut masa bukak blog ni tadi.. kenapa??

cikserai nampak ade iklan baru kat blog cap ayam cikserai.. iklan hot ticket hotlink!! timekaseh nuffnang!! sudi jugak bagi iklan baru kat cikserai walaupun minggu lepas cikserai da warm warm nail kat blog ni.. nah hamek ko! 3 tempat skali keluar




hot ticket hotlink?? ape ni?? walaupun cikserai penunggu pengguna hotlink tapi cikserai tak tau lagi ape bende ni..nanti cikserai try la cari pasal ni. baru ni ade gak nampak kat tv pasal iklan hot ticket ni.. tapi tak paham..hehehe

notakaki:: timekaseh nuffnang!

award aidilfitri




cikserai dapat award lagi!!

wah..sangat seronok.

cikserai dapat award ni dari pjaz!!

timekaseh pjaz!! 

da dapat award,
meh jawab soalan dia,



Puasa penuh tak taun nie?
hehehe..penuh kot

Kalo saya mintak maaf, awak sudi maafkan??
yep!confirm..cikserai pon mau mintak maaf same

Kampung kat mana?
kampung kat mane?? cikserai asal terengganu, so..kampung kat sini la 


Awak rasa blog saya ni comel tak? kasi sebab sikit
hmmm..soalan ni tanye blog sape??


Awak nak tag org, tag aje laa T____T
hish..ni yang lemah ni..cikserai nak tag kamu yang baca ni..amek la ye! jangan segan2


notakaki:: kamu yang baca ni..amek la awrd ni.cikserai taktau mau tag sape :)
notakaki 2:: salam aidilfitri

traffic menjunam jatuh






apa da jadi ni? traffic untuk blog cap ayam cikserai ni da jatuh menjunam minggu ni. tapi tak nak la print screen.. malu..hehehe dan cikserai tau apa sebabnya traffic jatuh. ini adalah antara sebab traffic jatuh kot.


tak update sangat blog ni - tak tau mau tulis ape

tak sempat nak blogwalking - jarang online. skrg ni cikserai jadi suri rumah part time yg lagaknya seperti full time.

duduk rumah, susah sikit nak online - mak cakap jimatkan elektrik.bila da mengadap benda alah ni, bukan reti nak stop..ye tak?

sibuk buat kueh raya - cikserai buat sedap.. mau try??bak sini alamat cikserai pos guna burung merpati

sibuk jahit manik di baju raya -mau jadi mak datin. ni bukan baju cikserai tau..tapi cantek kan baju ni?

notakaki 1:: semua gambar ni cikserai carik kat google je
notakaki 2:: cikserai akan kembali aktif lepas raya

boleh terima tak alasan alasan ni?

duhai streamyx





hish..pagi pagi lagi incek streamyx da menguji kesabaran cikserai. apa nak jadi ni.. tension betul la. nak upload gambar masuk blog pon tak boleh. da la cikserai banyak gambar baru nak share dengan kamu semua.. huh! kalau berlumba ngan kurakura cikserai tu, confirm kurakura tu menang. da la..malas nak tulis banyak banyak.

notakaki:: hari ini mau buat kueh raya.kueh ape??jangan tanya sebab cikserai pon tatau mau buat kueh ape..
notakaki 2:: moga kamu semua hepi hari ini
notakaki 3:: incek streamyx, moga kamu cepat sembuh ya!

tagged





Rules & Regulations
Firstly: If you've been tagged, you must write your answers in your own blog and replace any question that you dislike with a new, original question.
Secondly: Tag eight people.
Don't refuse to do that. Don't tag who tagged you.

*****************
1)Who sleeps in bed next to you?
   takde sesape pon..tido sorang2 je..tapi bantal mesti banyak ok! 

2)Have you ever lied to a boyfriend to get out of something?
ade kot..tapi biasenye kantoi

3)What kind of kuih raya did you make?
ntah le..tak tau lagi..ari ni baru nak start buat..yg pasti popia kecik mesti ade..kueh ke tu??

4)Best day of the week?
weekend kot

5)What's really creepy?
cite antu??

6)What's your current fandom/obsession/addiction?
mesti la serai

7)What are the color of your baju raya?
maroon ngan biru..siap ade manik2 lagi

8) What did you eat for break fast today?
nasi lauk sutun goreng pedas

9)What is your aim for this raya?
mau duit raya..ade sesape mau bagi??

10)What was the last thing you bought?
kueh tepung pelita

11)What was the cutest thing you've seen recently?
bunny
12)Does the cute thing above affect your mood?
ye kot!!

13)What is your zodiac sign?
leo

14)Do you want to learn other skills?
nak..sy suke try n error :)
15)5 things you can't live without?
glasses, fon cap ayam, laptop, streamyx, makanan
16)If you could meet anyone now, who would you meet?
incek pakwe

17)What's something you'd like to say to someone right now?
cikserai rindu awak, incek!

18)What are you looking forward to?
menjadi petani serba boleh!

19)Say something to the person who tagged you
buat cik misya..timekaseh sudi tagged cikserai..selamat hari raya..nak duit raya skit boleh??hihihi


dan sekarang, cikserai tag kamu pulak!

laman sosial dari malaysia??






laman sosial dari malaysia?? ade ke?? mesti ramai yang tak tau kan. benda ni walaupon masih baru, tapi bagi cikserai best.. mane tau best?? yela..cikserai da join. mesti la tau best ke tak. so, kepada sesape yang mau join, sila la ye!! klik disini..

eh ape bende ni?? ni la namanya myfriends2u.com. laman sosial baru di malaysia.. baru tak baru jugak la..sebab laman ni da dilancarkan bulan 4 ari tu. tapi cikserai tau, ramai yang tak tau pasal benda ni kan kan kan!!

cikserai suke nak promote laman ni sebab cikserai pencinta barang malaysia.. kamu?? kalau mau sokong malaysia kita, support la myfriends2u..tapi cikserai ngan kawan kawan panggil mf2u je..

kepada kamu semua, sudi la join ye???
jom join, free je..bukan kena bayar pon..klik disini

notakaki::cikserai da join.incek pakwe pon da join..kamu??

aktifkan dirimu!!






haish..masuk ari ni, cikserai rasa trafik blog cap ayam cikserai makin kurang. mungkin sebab cikserai da kurang jalan jalan jenguk blog orang lain kot. entry pon takde yang baru huhuhu.. camane mau buat eh?? hmmm. kalau boleh, cikserai mau je mengadap laptop ni. tulis entry banyak banyak, buat blogwalking 24 jam. tapi sekarang ni cikserai duk kat rumah, so aktiviti blogging pon autmatik jadi kurang. sebab?? cikserai kan budak baik. rajin tolong mak kat dapur. ahaha.puji diri sendiri lak cikserai ni. cikserai pandai masak tau. menjahit pon pandai. baju raya buat sendiri ok. siap jahit manik manik gitu. confirm puji diri sendiri.. ade sesape mau kat cikserai?? eh jap..sori sori..cikserai da ade incek pakwe..


notakaki:: hari ni mau buat karipap.mau tolong??
notakaki 2:: cikserai sayang incek pakwe

jangan menangis lagi




jangan menangis lagi. ye betul. jangan menangis lagi. cikserai kena kuat. moga apa yang jadi ada hikmahnya buat cikserai. cikserai mau mintak maaf pada mereka. cikserai tak mampu nak bahagiakan mereka. cikserai da lukakan hati mereka.cikserai tak dapat tunaikan apa yang mereka mau. walaupun cikserai nampak mereka tersenyum, walaupun mereka ketawa tapi cikserai tau hati mereka sebenarnya sedih. terluka. maafkan cikserai. cikserai tak mampu. cikserai tak kuat.

Ya Allah, kuatkanlah hati hambaMu Ya Allah.

dan buat incek pakwe..walau ape pon yang jadi, cikserai tetap sayang kamu. moga bahagia tetap jadi milik kita.percayalah kat cikserai ye! jauh dimata tetap dekat dihati.


notakaki:: mungkin kamu yang baca ni tak faham. tapi tolong doakan cikserai jadi kuat ye! cikserai perlukan semangat kamu semua.

life depends on..




notakaki::sila la buat pilihan kamu ye!!

malas versi pagi

cikserai malas tapi seronok. itu la yang cikserai mampu nak cakap kali ni. bukannya apa, cikserai rasa sekarang masal malas betul nak post entry. bukan rasa da glemer  tapi takde mood. huhuhu macam mane nak bagi ade mood eh?? tapi cikserai kena gagahkan jugak minda cikserai ni. fikir apa yang patut. ape kaitan malas dengan seronok?? takde kaitan pon. ni intro je..heeee

cikserai sebenarnya seronok sebab kat blog cap ayam cikserai ni ade iklan baru. semalam cikserai tengok ade vaseline singgah kat blog ni.mastercard pon ade. nah amek ko. skali kuar, tiga tiga tempat ha..selalunya suke sangat main sorok sorok..


 pastu tiba tiba cikserai nampak lisa surihani senyum kat cikserai. wah!! rindunya..ingatkan lisa surihani dah tak mau singgah sini. minggu lepas lisa kadang kadang je jenguk cikserai..lisa jangan malu malu dengan cikserai tau!!lain kali singgah la lagi ye!


pagi tadi cikserai perasan ade 1 lagi iklan.. singapore.com. cikserai tak tau la kalau kalau da ade semalam sebab cikserai baru bukak blog pagi ni. ade sesapa mau bawak cikserai jenjalan gi singapore??



 tapi yang paling penting, digi paling rajin singgah kat sini.. seronok..


kepada nuffnang, lain kali kasi la cikserai iklan banyak banyak eh. cikserai ok je!! kalau nak bagi buffered earning, lagi cikserai suke!! baru nak merangkak, ade hati nak buffered earning


p/s:: cikserai pemalas.hanya rajin print screen.tapi malas nak crop.kepada semua, maaf jika kamu tak suke. ini  adalah bukti mereka singgah disini. heee tapi yang singapore tu cikserai amek masa blogwalking tadi. saja nak menengok camane.