mood tak ok!

pagi ini mood tak baik sangatla. sebab laptop cikserai buat hal pulak. bila on je, dia diam. pastu sceen pon gelap je. tak keluar langsung ape ape yang patut. tensen! sekarang ni cikserai guna pc kat rumah. tak best sangat nak taip sebab keyboard dia cam susah sikit nak tekan. asek typo je.. ish. dah la cikserai banyak nak guna doc yang dalam laptop tu. nak hantar pergi kedai pon, tengah pokai ni. ade sesiapa nak tolong cikserai tak??



ok la. nanti bila da ok, cikserai nak cerita pasal anak kucing kat rumah cikserai lak. sangat comel ok!

lucky draw dari heze suze

jom join lucky draw ni..

hadiah lumayan tau! nak tau lebih lagi, sila la singgah blog heze suze

cikserai nak tag::

*kalau tak kena tag pon boleh join jugak!

Big Teddy Bear 2u - Hadiahkan Seseorang Sesuatu Yang Luar Biasa Disini

akhirnya!!masyuk jugak dengan churp churp

selamat pagi semua..mood pagi ni hepi sikit.

tadi bukak akaun churpchurp. da ade duit dalam tabung tu. walaupon sikit, ok la tu! cikserai dah lama tunggu nak dapat assignment dari churp churp ni. akhirnya jumaat lepas cikserai dapat jugak 2 assignment.

ini yang dah approved..

ini belum lagi..

dan ini adalah income untuk 1st assignment yang cikserai dapat ..

kalau kamu ade twitter, follow la cikserai ye!

moga lepas ni, ade lagi assignment untuk cikserai..

Big Teddy Bear 2u - Hadiahkan 

Seseorang Sesuatu Yang Luar Biasa Disini Sign up 

for PayPal and start accepting credit card 

payments instantly.

contest :: kids & baby photo contest

ok. sekarang ni cikserai sangat aktif join contest yang blogger laen buat. hari ini, cikserai mau join lagi 1 contest. 


contest :: kids & baby photo contest 


ha!kepada sesiapa yang belum join lagi, jom la kita ramai ramai meriahkan contest ni..


syarat -syarat penyertaan.

1. kamu mesti menjadi follower blog kedua penganjur. http://sweetlikekisses.blogspot.com.Selepas itu pemenang akan di umum di blog baru penganjur :)..

2. kamu mesti tag kepada 8 orang maksimum.tidak boleh kurang.dan bila kamu telah tag kamu mesti inform pada kawan kamu yang mereka telah ditag :)

3. letakkan banner contest di sidebar kamu

4. kamu mesti sertakan satu gambar.tidak kisah gambar kamu zaman baby,zaman kamu budak budak,gambar adik kamu,gambar anak kamu,gambar anak saudara kamu..

5. hantar link entry kamu didalam kotak komen entry contest

6.mesti mulakan title entry dengan nama contest.

7. wajib diberitahu didalam entry tentang contest ini dan hadiah yang bakal diberi kepada pemenang.


tarikh tutup sehingga  30 november 2010 .tetapi terpulang pada penganjur jika hendak menamatkan tarikh lebih awal :)..so be alert! :)

hadiah yang bakal dimenangi pemenang ialah earring dari lazo diamond jewellery.white gold.

dan untuk itu, cikserai nak taruk gambar ni. budak ni nama amsyar. kami pernah jadi babysitter dia. tapi sekarang tak da. 

dia suka main main kat benda ni, pastu tak tau nak keluar macam mana.



dan ini pulak, bila dia merajuk, tak puas ati

jemputan meriahkan contest ini::

Big Teddy Bear 2u - Hadiahkan 

Seseorang Sesuatu Yang Luar Biasa Disini Sign up 

for PayPal and start accepting credit card 

payments instantly.

gambar pasangan kekasih bogel | 18sx

nah..tengok la gambar diorang ni. tak malu kan??
maaf la kalau kamu rasa tertipu. tapi cikserai cuma nak share gambar yang cikserai jumpa je :)


Big Teddy Bear 2u - Hadiahkan 

Seseorang Sesuatu Yang Luar Biasa Disini Sign up 

for PayPal and start accepting credit card 

payments instantly.

contest makan ayam

contest ni ayeem yang buat. jom kita sama sama meriahkan contest ni ok!

dan cikserai nak letak gambar ni.. tapi kategori ape yang sesuai??


untuk dapatkan lebih info, jenguk la blog ayeem..

tarikh akhir contest ::  11 Dis 2010

Big Teddy Bear 2u - Hadiahkan 

Seseorang Sesuatu Yang Luar Biasa Disini Sign up 

for PayPal and start accepting credit card 

payments instantly.

jom tambah traffic ke blog

salam petang jumaat semua! petang ni kat rumah cikserai angin sepoi sepoi bahasa. sangat nyaman walaupun cuaca petang ni agak panas. hati pon tengah gembira sekarang ni. kenapa? sebab trafik blog cikserai  tak begitu mengecewakan. tapi malas la nak tunjuk. ciput je. tak macam blog orang lain yang tinggi macam tiang letrik depan rumah cikserai ni kan.

macam mana nak tambah trafik?

macam biasa la kan. kalau tanya blogger lain pon mesti dia akan jawab blogwalking. ye! cikserai akui kuasa blogwalking memang sangat kuat. dan disini ada lagi 1 cara untuk tambah trafik ke blog kamu. kamu jenguk la blog muje. muje ade buat list blogwalking. dan blog cikserai dah ade dalam list blogwalking muje.


kalau tak tahu macam mana nak letak blog kamu kat sana, jangan risau. muje ada sediakan arahan yang mudah difahami untuk kamu. 

ini adalah print screen untuk rupa blog muje itu.

oh!sebelum cikserai lupa. bila kamu dah masuk dalam list muje, bagilah penghargaan sikit kat muje. letak banner muje kat blog kamu tu. tak makan banyak space pon. 


ini bukti trafik yang masuk dari blog muje ke blog cikserai..


last..pinjam ayat dari muje~~
tiada guna menjadi seorang blogger tanpa blogwalking
Big Teddy Bear 2u - Hadiahkan 

Seseorang Sesuatu Yang Luar Biasa Disini Sign up 

for PayPal and start accepting credit card 

payments instantly.

dapat buffered earnings di hari raya

alhamdulillah. syukur... baru je tadi cikserai bukak page nuffnang. pastu cikserai nampak ade BE yang baru. syukur sangat sangat. dapat rezeki lagi musim raya ni. dan cikserai rasa baru je dapat BE sebelum ni. ni dapat lagi.

terima kasih nuffnang!!

BE ni adalah yang ke 4 untuk blog cikserai ni.  blog cikserai ni boleh dikatakan baby lagi la. 3 bulan lebih umur dia ni ha..

BE ke 4 ialah Prudential Importance of Insurance kat bahagian large rectangle.. sila rujuk gambar kat bawah ni eh


dan maknanya sekarang ni kat blog cikserai ada 3 BE yang sedang menari nari sambil menyanyi ulek mayang.ehehehe


ok lah..tu je nak bagitau..teruskan support cikserai eh!!

selamat hari raya aidiladha~

Big Teddy Bear 2u - Hadiahkan 

Seseorang Sesuatu Yang Luar Biasa Disini Sign up 

for PayPal and start accepting credit card 

payments instantly.

tutorial : cara tukar label shoutmix

apa itu label?contoh label itu adalah seperti yang cikserai kotakkan macam kat bawah ni.


apa yang kamu perlu buat ialah, di laman shoutmix itu, 

home >> display >> labels. pastu keluar macam ni tau..



adjust la apa yang kamu suka..tapi untuk yang free, limited la. ade yang tak boleh kita nak adjust.. ok!! dah puas hati??boleh la save settings..

dan..

siap!!

tutorial : cara letak smiley di shoutmix

kali ini, kita belajar pulak cara macam mana nak letak smiley yang comel comel di shoutmix macam cikserai buat.ahaha..

di laman shoutmix, home >> display >> smileys

dan untuk letak smiley yang comel tu boleh la browse kat custom smileys


dan untuk tambah smiley, pilih gambar mana yang berkenan..


copy url image, paste url image smiley tu macam ni..

lepas tu, isikan jugak perkataan mana yang kita nak letak untuk gambar itu. bila dah suka, berkenan, puas hati, boleh la save!

dan kalau nak smiley yang comel comel macam cikserai, boleh la pilih kat sini. macam macam ada!! nak pilihan lain selain monyet, cari kat atas tu ha. yang macam cikserai letak dalam kotak merah tu.


selamat mengubah smiley!