tutorial : cara letak smiley di shoutmix

kali ini, kita belajar pulak cara macam mana nak letak smiley yang comel comel di shoutmix macam cikserai buat.ahaha..

di laman shoutmix, home >> display >> smileys

dan untuk letak smiley yang comel tu boleh la browse kat custom smileys


dan untuk tambah smiley, pilih gambar mana yang berkenan..


copy url image, paste url image smiley tu macam ni..

lepas tu, isikan jugak perkataan mana yang kita nak letak untuk gambar itu. bila dah suka, berkenan, puas hati, boleh la save!

dan kalau nak smiley yang comel comel macam cikserai, boleh la pilih kat sini. macam macam ada!! nak pilihan lain selain monyet, cari kat atas tu ha. yang macam cikserai letak dalam kotak merah tu.


selamat mengubah smiley!

1 comment: