tutorial : cara tukar tarikh dan masa shoutmix

ok. kali ini, cikserai nak share pasal tukar tarikh dan masa di shoutmix pulak. sebelum ni, cikserai pon ade problem ni. masa shoutmix cikserai tak sama dengan masa yang sebenar di malaysia ni ha. dan susah cikserai nak bajet, bila kawan kawan cikserai tinggalkan jejak untuk cikserai.

macam biasa, login dulu kat shoutmix.

pastu display >> date & time



browse sampai jumpa lokasi kita tau. kalau kat malaysia, cari sampai jumpa macam ni.


dan untuk masa lak, pilih la yang mana berkenan di hati.


 lepas tu jangan lupa save tau.

selamat mencuba!