tutorial : cara tukar tulisan shoutmix

sebelum ni, cikserai tak pernah tefikir pon nak buat tutorial ni. tapi kerana ade special request dari bestfren blogger cikserai iaitu budakkecik,

maybe budakkecik berkenan kat kotak menjerit cikserai yang comel ni kot. ciserai tak nak la hampakan perasaan budak kecik kan. nanti merajuk, cikserai jugak yang susah..ehehehe

ok.ni serius.

1- mesti la ade shoutmix dulu kan kalau nak hias jadi cantik kan. kalau tak ade lagi, boleh la dapatkan kat sini. pastu login cam biasa. pastu akan keluar macam ni kan..


pilih display > style & colors. 


dan pilih la kamu nak adjust tulisan macam mane. color ape. dan jangan lupe tau click preview untuk lihat hasilnya. kalau dah berkenan, boleh la save. 

ok! dah siap..lepas ni cikserai share camane nak adjust benda lain pulak eh!