and the result is...



dan semalam lepas gitau mak ngan ayah pasal interview kat LHDN tu, ayah pon gitau yang cousin cikserai pon dapat gak. tapi untuk jawatan lain. tapi tarikh interview tak sama. cikserai dapat 7hb tapi dia dapat 8hb. dan malam tadi kalut pulak nak pegi macam mana. memang kecoh gak la kat rumah semalam sebab telefon rumah asek berbunyi je.. cikserai nak naik bas je tapi ayah macam tak bape nak bagi sangat. cousin cikserai cakap dia nak naik bas je. dia laki..memang tak kisah la kan. dia pon nak tolong belikan jugak tiket untuk cikserai tapi tiket dah habes. untuk dia punye ada la.

fikir punye fikir...


last skali abang cikserai offer diri nak hantar pegi interview tu.. huhuhuhu. serius cikserai rasa macam menyusahkan. dah la kat KL. kalau kat terengganu ni confirm cikserai tak kisah. boleh je nak merempit sorang diri..

and the result is...
cikserai akan pegi interview LHDN 7 Feb ni. doakan cikserai berjaya ye!

surat LHDN sampai kat rumah


tadi tengah hari, surat dari LHDN sampai kat rumah cikserai. surat untuk cikserai pergi interview. jawatan pembantu tadbir perpustakaan. langsung tak ade related dengan apa yang cikserai study dulu.cikserai amek engineering dulu.. huhuhu..tarikh interview 7 Feb ni jam 8 pagi kat LHDN jalan duta, kl. cikserai dah bagitau kat mak ngan ayah tadi. diorang pon tak cakap apa apa lagi. yang tak bestnya, jawatan yang cikserai apply ni, dia nak sorang je..

kalau cikserai pergi nak stay kat mane eh?? ade sesape nak tumpangkan cikserai tak?


iklan kejap.. 
nak tau teknik power affiliate tak??
kalau nak, 

tutorial - energy saving mode


tahu tak masa kita melayari internet ni, kita banyak hasilkan gas karbon dioksida? setiap minit, dianggarkan kira kira 1.2 kg gas CO2 dibebaskan ke atmosfera kita.  
jadi, untuk mengurangkan gas itu, jom kita sama sama buat tutorial ni untuk kita punya blog. 
caranya mudah saja.  
mula mula masuk bahagian design > edit HTML > tick expand widget templates.
lepas tu, tekan ctrl + F cari kod ni  . 
<head>
bila dah jumpa, paste kod dibawah ini di atas kod tadi. 
<script language="javascript" type="text/javascript" src="http://www.onlineleaf.com/savetheenvironment.js"></script>
lepas tu boleh la save. ok. dah siap!

bila kita tinggalkan blog kita sekejap, lepas itu dia akan keluar macam ni.kalau tak nampak, sila besarkan.  



itulah yang dikatakan saving mode!

ingat ye kawan kawan. kita bukan mewarisi bumi ini daripada nenek moyang kita. tapi kita hanya meminjam bumi ini dari generasi akan datang. selamatkan bumi kita!