vivix - penawar penyakit kronik

Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. 

Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. 


VIVIX merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi diabetes, arthritis, gout, dan macam-macam lagi. Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas.

Walau bagaimanapun, pengambilan Vivix adalah tidak dibenarkan untuk kanak-kanak, wanita hamil dan yang sedang menyusukan bayi kerana ia mengubah DNA. 

"Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan. Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)," katanya. Menurut Carsten, Vivix berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki sel DNA serta memberi kesan positif kepada genetik sekali gus mengurangkan sel penuaan. Katanya, Vivix kini menjadi perhatian pengguna di seluruh dunia disebabkan kebaikan kandungan selain melawan pelbagai jenis penyakit. Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat dan tumbuh-tumbuhan lain. Dengan hanya minum sesudu sehari, pengguna akan merasai perbezaannya. Minuman yang sesuai untuk lelaki dan wanita berusia 18 tahun ke atas itu juga boleh dijadikan masker pada wajah iaitu caranya dengan menyapu dan biarkan beberapa minit untuk dilihat hasilnya.”


Antara Kelebihan Vivix:

* Menggalak penuaan yang sihat – awet muda dan anti penuaan
* Membantu mengelakkan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
* Mengurangkan risiko penyakit jantung
* Mengurangkan komplikasi diabetes / kencing manis
* Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi
* Mengurangkan insiden bagi penyakit nyanyuk
* Membantu dalam proses penurunan berat badan
* Menyokong kesihatan mata
* Meningkatkan kesihatan imum badan
* Menggalakan kesihatan keseluruhan


Vivix telah terbukti menyelesaikan masalah penyakit kronik, antaranya ialah:
* Diabetes
* Kolesterol Tinggi
* Kardiovaskular (Jantung)
* Tekanan Darah Tinggi
* Alzheimer @ Nyanyuk
* Arthritis, Osteoporosis, Sendi & Tulang
* Gout
* Keletihan
* Metabolisme Badan Rendah
* Masalah Kulit, Bintik Penuaan & Kedut
* Kanser & Tumor
* Katarak & Masalah Mata
* Masalah Saraf
* Lemah imun daya tahan badan - lambat sembuh
* SLE
* Stroke


Antara testimoni vivix:





Kita hanya mampu ikhtiar dan tawakkal, selebihnya kuasa Allah yang menentukan. Tak salah kalau kita mencuba.

Untuk mencuba produk Shaklee, hubungi:
Sara 
Shaklee ID: 914468 
Sms/whatsapp/line/wechat: 0189030794
email: vitaohvita[at]gmail[dot]com 
Fb page: vita oh vita

Segmen Aku Blogger Malaysia

Kepada awak, blogger Malaysia.

saya ingin mengalu-alukan kesudian awak untuk menyertai segmen aku blogger malaysia yang diusahakan oleh blogger boe ni. bukannya apa. semakin lama, semakin ramai yang jadi  blogger. mungkin, ramai lagi blogger yang kita belum kenal.

sebagai sokongan kepada blogger Malaysia sekalian alam, sama sama kita join. 

tambahkan kenalan, hidupkan bumi blogging.

ayuh!


tempoh segemen: 29 Nov 2013 hingga 9 Dis 2013

maaf, saya tekan pangkah!

Salam jumaat buat semua. semoga semua yang membaca akan mendapat rahmat dan rezeki yang tidak putus putus. dan dilindungi Allah sentiasa. 

Awal pagi hari ini, semangat nak berblogwalking membara, maklumlah, dah lama menyepi. sampaikan rasa kekok perasaan nak blogwalking tu. tapi, haruslah redah aje perasaan tu kan. tadi sempat jugaklah singgah di blog blog yang baru dikenali. cantik! pandai mereka hias blog tu. kalau tanya blog apa yang cikserai lawat, tak terjawab kot. lupa. tapi, cikserai follow aje mereka. nanti bila mereka update, boleh terus terjah. 

bila dah tetiba best nak blogwalking ni, ada pulak yang tak best. dah semangat baca post yang menarik, hajat di hati nak la tinggalkan komen sepatah dua. ha, ni dah start tak best. bila tekan je nak komen, loading punya la lama. ok sabar. lepas tu, siap ade verification code lagi. dah siap taip baru perasan. huh. pangkah terus la jawabnya. maaf, kurang rajin nak tulis code panjang panjang tu. silap haribulan, salah pulak. buat hilang caj positif je nanti.

kepada yang masih menggunakan verification code untuk komen tu, tolong la hapuskan. kesian kat kami yang ingin menambah bilangan komen di blog anda. kan dah kurang sorang blogger bila cikserai tak semangat nak singgah blog awak lagi. tolong ye!

oh, ya! cikserai dengan senang hatinya akan melawat dan follow blog yang cantik, kemas lagi tersusun, ringan, sejuk mata memandang dan yang pentingnya masa untuk loading kurang. kalau tidak...


notakaki: kalau ada yang nak cikserai lawat blog awak, boleh la tinggalkan link. mungkin cikserai tak pernah singgah rumah comel awak tu. boleh tambah lagi kenalan, kan. nak tinggalkan link kat mana mana pon tak kisah. kat komen ni ke, kat shoutbox ke. okay! jangan segan segan tau.


set kulit cantik shaklee dan testimoni

Kulit yang cantik memang menjadi idaman semua orang. Apabila kulit cantik, pasti kita akan berasa lebih yakin untuk berhadapan dengan orang ramai. Tapi pastikan juga kulit itu cantik dan sihat. pilihlah produk yang terbaik supaya tidak menyesal di kemudian hari. Pengambilan vitamin yang berasaskan semulajadi akan memberikan kesan sampingan yang baik untuk kesihatan tubuh badan kita. 

Untuk mereka yang mempunyai masalah kulit berjerawat, berjeragat, kulit kusam serta bintik hitam boleh mencuba set D dari Shaklee ni.  Suplemen ini sesuai untuk semua, lelaki dan perempuan, Kalau lelaki nak kulit sihat pon boleh tau. 


SET D untuk KECANTIKAN ini terdiri daripada :

  B-Complex : 
☆ Menstabilkan hormon
☆ Mengurangkan stress yang boleh menganggu kulit dan menyebabkan jerawat 
☆ B for Beauty! Kekurangan B-complex boleh menyebabkan kulit wajah kusam 
☆ Bagus untuk kulit berminyak, whiteheads, blackheads, parut dan kulit kering. 

Vitamin-C : 
☆ Melambatkan penuaan
☆ Menghalang pembentukan pigmen - penyebab utama jeragat
☆ Menguatkan sel sel tisu dalam badan.
☆ Membantu memulihkan sel kulit yang luka dan berjerawat 
☆ Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang. Kolagen adalah sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit. 

Vitamin-E : 
☆ Bertindak sebagai agen anti-penuaan 
☆ Pengamalan vitamin E dalam kehidupan seharian menjadikan anda kelihatan awet muda 
☆ Menghilangkan parut jerawat. Jadi kulit tampak lebih cantik, mulus dan berseri. 
☆ Membantu penyerapan oksigen dengan lebih baik. 
☆ Mencantikkan kulit dan menampakkan wajah lebih muda dari usia sebenar. 

testimoni set D shaklee:

testimoni set kecantikan shaklee

testimoni set kecantikan shaklee

Berminat untuk mencuba produk Shaklee?Hubungi:
Sara 
Shaklee ID: 914468
Sms/whatsapp/line/wechat: 0189030794
email: vitaohvita[at]gmail[dot]com
Fb page: vita oh vita

ESP shaklee untuk semua

esp shaklee

Energizing Soy Protein (ESP)

✔Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya.
✔Diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif
✔Memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan
✔Hanya mengandungi kacang soya nonGMO
✔Sesuai untuk penghidap diabetes kerana mengandungi indeks glisemik yang rendah iaitu 39
✔1 hidangan ESP bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu
✔rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik
✔Sangat mudah diserap oleh tubuh

Berminat untuk mencuba produk Shaklee?Hubungi:
Sara 
Shaklee ID: 914468
Sms/whatsapp/line/wechat: 0189030794
email: vitaohvita[at]gmail[dot]com
Fb page: vita oh vita

rindu masa lalu

rindu..
ya, sungguh aku rindu.
hati ini terlalu ingin,
ingin melalui detik yang sama
suatu masa dahulu
ketika itu
hidup dipenuhi cerita suka duka
lama dibiarkan
tanah tempat meluahkan rasa hati
kian sepi
kosong..
ingin ku bawa manis ketika itu
untuk hari mendatang
aku pasti..
aku akan berjaya.
aku..
rindu masa lalu.