Vita-lea Shaklee dan kebaikannya

Vita-lea Shaklee merupakan multi vitamin dan mineral pertama dicipta di dunia. Pada mulanya ia dikenali sebagai “vitalize mineral” dan disingkatkan sebutan kepada vitamin dan perkataan vitamin yang digunakan pada hari ini asalnya dari Shaklee. 90 tahun dahulu, vita-lea dalam bentuk cecair. Namun peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya kepada tablet.
vitalea shaklee

Vita-lea merupakan tablet multivitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung didalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil. Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan vita-lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.

Antara kebaikan yang dapat diperoleh dari vita-lea Shaklee ialah:
◈ Penambahan tenaga segera  -  pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian
◈ Pelengkap nutrisi - Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anemia.
◈ Keupayaan sistem reproduktif - penting bagi kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar
◈ Metabolisme - Sangat membantu dalam stimulasi metabolismea dan melambatkan proses penuaan.
◈ Elemen Penting pada sel tubuh – Menyediakan nutrisi asas, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran,  pertumbuhan rambut,otot, kulit, kuku dan hormone serta menjaga kesihatan tiroid.
◈ Melindungi organ - melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati
◈ Membantu mengekalkan kesihatan tubuh badan

untuk dapatkan maklumat lanjut berkenaan suplemen Shaklee, hubungi: 
 Sara [Nurul Maisarah] 
Shaklee ID: 914468 
Sms/whatsapp: 0189030794 
email: vitaohvita[at]gmail[dot]com 
Fb page: vita oh vita