kebaikan performance drink

Sekilas fakta tentang Performance Drink :
 Minuman elektrolit yang mengawal keseimbangan bendalir badan agar tidak kekeringan atau mencegah dehidrasi.
 Mengandungi formula 3 jenis karbohidrat iaitu maltodextrin, fruktos dan glukos yang penting untuk tenaga dan stamina.
 Mengandungi formula unik Shaklee iaitu Opticarb yang membekalkan tenaga serta-merta dan berterusan tanpa mengganggu kestabilan gula dalam darah.

Siapa yang boleh minum Performance Drink ni?

 Ahli Sukan
 Ibu yang menyusu, mengandung dan sedang berpuasa. 
    Insyaallah mencegah dehydrate, menyejukkan badan dan secara tak langsung susu tak akan merudum 
"Setakat ni, alhamdulillah. Semalam kami semua tak terbangun sahur, sedar sedar dah dekat Subuh, saya cuma sempat ambil 2 gelas Performance Drink ni, dan alhamdulillah sampai ke petang susu masih banyak bila dipicit anak anak.Saya pernah berpuasa (puasa ganti) tanpa mengambil minuman ni, menjelang petang, susu dah mula ‘kering’ dan anak anak start mengamuk." - mommy lyna

 Penghidap kencing manis

 Jemaah Haji dan Umrah 
"saya pergi umrah haritu..satu canister abih...alhamdulillah bertenaga tak mudah mengantuk..bestt.. " - testimoni kak cery  
"Emak ibu sendiri pada mulanya tidak percaya dengan performance drink bagus untuk mereka yang ke umrah. Ibu belikan sebagai tanda hadiah sebelum emak bertolak ke umrah selama 14 hari perjalanan. Bila pulang dari umrah emak ibu seronok bercerita bagaimana sedapnya performance drink itu serta memang benar tidak rasa keletihan walau panas terik tetapi jemaah lain mengeluh keletihan. Seronoknya ibu dengar testimoni dari emak ibu." - testimoni ibu kak N
 Mereka yang bekerja di tengah panas
"dulu kalau kat miri..gi site,gi offshore..minum ni..mmg kurang rasa haus....kalo tak.keringg" - kak cery

 Orang dewasa/kanak2 yang demam 
"baguslah kak performance ni..saya minum..tidur..bangun tidur..hilang sakit kepala.rasa segar."- testimoni Lini yang sakit kepala/demam

 Mereka yang sudah berusia/lemah
"Selama ini abah saya jarang berpeluh, maklumlah abah jarang bersenam. Semenjak saya membelikan Performance Drink untuknya, beliau sangat sukakannya. Katanya abah sekarang selalu berpeluh walau berjalan dalam jarak yang dekat. Setiap hari beliau minta emak sediakan segelas performance drink untuknya. Alhamdulillah." - testimoni pn nurfiza

 Mereka yang letih setelah seharian bekerja - bagus untuk sesiapa sahaja.


Pendek kata ... Shaklee Performance® memberikan anda tenaga karbohidrat yang diperlukan oleh tubuh anda untuk ketahanan, dan juga cecair dan keseimbangan unik elektrolit untuk membantu mencegah dehidrasi.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

source
Hubungi saya untuk konsultasi berkaitan produk Shaklee:
Sara [Nurul Maisarah]
Shaklee ID: 914468
sms/whatsapp/telegram: 0189030794
Fb page: vita oh vita
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

kekal bertenaga dengan set puasa Shaklee

Alhamdulillah. Hari ini umat islam di Malaysia sudah mula berpuasa. Sara harap semua mampu untuk kekal bertenaga sehingga berbuka puasa nanti. Jangan pulak asyik tidur sahaja seharian ini tau. Dan sudah tentu ada di antara kita yang mula risau bagaimana untuk kekal bertenaga dan kurang haus dan lapar. Kalau dah rasa lapar dan haus, tenaga pun dah berkurang, bagaimana nak beribadah dengan cemerlang kan?
           
Sempena bulan Ramadhan ini, sara ingin menawarkan set istimewa untuk berpuasa yang dikenali sebagai Set Mighty 3 Gems. Set ini sesuai diambil ketika waktu sahur untuk membekalkan tenaga yang berpanjangan sepanjang berpuasa. Jika anda sedang mengandung atau tengah menyusu badan (breastfeeding), jangan risau. Anda juga masih boleh menikmati kebaikan set hebat ini. Malahan, set mighty 3 gems ini sesuai untuk semua.


Terdapat 3 jenis produk dalam set ini -  Mealshake, Energizing Soy Protein (ESP) dan Performance Drink. Mealshake dan ESP mempunyai perasa vanila, gabungan 2 produk ini akan menghasilkan rasa minuman yang sangat lazat dan berkhasiat. Ia mengandungi 9 amino acids yang lengkap untuk keperluan tubuh dan mampu memberikan tenaga serta mengawal rasa lapar ketika berpuasa.

Energizing Soy Protein
♥ Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.
♥ Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar,
♥ Membekalkan tenaga,
♥ Memberikan rasa kenyang
♥ Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
♥ Membanyakkan susu badan (milkbooster)
♥ Membantu mengekalkan kepejalan otot
♥ Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
♥ mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat

Mealshakes
♥ Ianya multivitamin atau lebih dikenali sebagai pelengkap makanan. Rasanya sangat sedap seperti rasa ais krim vanila tetapi dalam bentuk serbuk.
♥ Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.
♥ Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam.
♥ Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang.
♥ membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.
♥ Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
♥ Sumber yang kaya dengan kalsium, fiber dan protein.
♥ Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik
♥ glisemik rendah sesuai untuk pesakit diabetes

Performance Drink
♥ Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehidrasi, seperti fungsi minuman isotonik.
♥ Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
♥ Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
♥ Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
♥ Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
♥ Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Individu yang mengalami demam pun elok amik Performance Drink. Sebab bila dah demam kadang kadang selera untuk makan dan minum berkurangan. Jadi, ia boleh mencegah daripada proses dehidrasi berlaku.

Kenapa saya perlu amalkan set ini ketika puasa?
 Mudah disediakan, cepat hadam dan lazat rasanya. 
 Membantu mengatasi masalah gastrik sepanjang berpuasa.
 Membekal tenaga dengan lebih lama dari pagi hingga ke waktu berbuka 
 Membekalkan nutrisi yang diperlukan badan
 Mengelakkan tubuh terhidrat yang menyebabkan haus

Hubungi saya untuk dapatkan konsultasi dan nasihat percuma berkaitan set untuk berpuasa Shaklee ini. Boleh juga disesuaikan mengikut bajet anda. Jangan malu untuk bertanya. Kita berusaha untuk mendapatkan kesihatan yang baik, Suplemen Shaklee bukan penyembuh. Insya Allah. Semua atas izinNya. Niatkan untuk kekal bertenaga supaya dapat beribadat dengan lebih baik. Semoga kita semua dapat beribadah dengan cemerlang di bulan rahmat ini. Amin.


Hubungi saya untuk konsultasi berkaitan produk Shaklee:
Sara [Nurul Maisarah]
Shaklee ID: 914468
sms/whatsapp/telegram: 0189030794
Fb page: vita oh vita
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

kebaikan dan manfaat teh hijau

Teh hijau telah digunakan sebagai ubat untuk beribu-ribu tahun lamanya. Ia berasal di China namun digunakan secara meluas di seluruh Asia. Minuman ini mempunyai pelbagai manfaat dari menurunkan tekanan darah sehingga untuk mencegah kanser. Alasan bahawa teh hijau mempunyai manfaat kesihatan yang lebih daripada teh hitam adalah disebabkan cara pemprosesannya. Teh hitam diproses dengan cara yang membolehkan proses penapaian manakala pemprosesan teh hijau mengelakkan proses penapaian. Hasilnya, teh hijau mengekalkan jumlah antioksidan yang maksimum dan polifenol ialah bahan yang memberi teh hijau banyak manfaatnya.

teh hijau

Teh hijau biasanya diminum tanpa gula. Untuk mengelakkan rasa pahit, saya selalu merendam teh hijau kurang dari tiga minit. cukup sekadar menampakkan warna hijau sahaja. Berikut adalah beberapa kebaikan dan manfaat teh hijau yang mengagumkan. Kebaikan yang mungkin kita terlepas pandang atau tidak disedari.

 Mengurangkan Berat Badan.
Teh hijau meningkatkan kadar metabolisme. Polifenol yang terdapat dalam teh hijau berfungsi untuk meningkatkan tahap pengoksidaan atau pemprosesan lemak dan meningkatkan kadar pertukaran makanan kepada kalori.

 Diabetes.
Teh hijau membantu mengawal paras glukosa dan seterusnya melambatkan peningkatan gula dalam darah selepas makan. Ini boleh menghalang peningkatan insulin yang mendadak dalam darah serta mengelakkan penyimpanan lemak.

 Penyakit jantung.
Para saintis percaya Teh Hijau bermanfaat kepada saluran dan injap darah, saluran darah menjadi lebih stabil dan tenang untuk perubahan tekanan darah yang berubah secara tiba-tiba. Dengan ini, ia akan mengurangkan kes saluran darah tersumbat yang menyebabkan sakit jantung.

 Kanser Esofagus
Ia boleh mengurangkan risiko kanser esofagus, tetapi ia juga dipercayai berupaya membunuh sel-sel kanser secara umum tanpa merosakkan sel sel sihat berdekatannya.

 Kolesterol.
Teh hijau dipercayai mampu mengurangkan kolesterol jahat dalam darah dan meningkatkan nisbah kolesterol baik berbanding  kolesterol jahat dalam badan

 Alzheimer dan Parkinson.
Ia dikatakan boleh melambatkan kemerosotan kesihatan yang disebabkan oleh Alzheimer dan Parkinson. Kajian yang dijalankan ke atas tikus menunjukkan bahawa teh hijau melindungi sel-sel otak daripada mati dan membaik pulih sel-sel otak yang telah rosak.

 Gigi mereput (tooth decay)
Kajian menunjukkan bahawa antioksidan "catechin" dalam teh boleh menghapuskan bakteria dan virus yang menyebabkan jangkitan pada tekak, kerosakan gigi dan juga masalah gigi yang lain

 Tekanan Darah.
Pengambilan teh hijau yang berterusan dipercayai mampu untuk mengurangkan risiko tekanan darah tinggi.

 Kemurungan.
Theanine adalah sejenis asid amino yang terdapat dalam teh. Asid amino ini bertindak untuk memberikan perasaan tenang kepada peminum teh.

 Anti-virus dan Anti-bakteria.
'Catechin' dalam teh adalah sejenis antibakteria yang kuat yang dapat menyembuhkan pelbagai penyakit dari jenis influenza hingga barah. Kajian terhadap Teh Hijau menunjukkan ia mampu mengelakkan dari penularan penyakit berjangkit..

 Penjagaan kulit.
Teh Hijau mampu mengurangkan kedutan dan tanda-tanda penuaan, kerana ia mempunyai ciri-ciri antioksidan dan antiradang. Kajian terhadap manusia dan haiwan menunjukkan teh hijau mampu mengelakkan dari kerosakan dari panahan cahaya matahari.

Shaklee mempunyai produk terbaik yang bukan sahaja mempunyai ekstrak Teh Hijau, malahan Teh Merah dan Teh Putih sekaligus. Sangat berbaloi untuk membelinya, mudah untuk dibancuh dan membantu mengurangkan risiko barah dan mengurangkan berat badan. Penerangan lanjut berkaitan Cinch Energy Tea Mix akan diulas dalam post akan datang. boleh juga hubungi saya segera untuk maklumat lanjut.

Hubungi saya untuk konsultasi berkaitan produk Shaklee:
Sara [Nurul Maisarah]
Shaklee ID: 914468
sms/whatsapp/telegram: 0189030794
Fb page: vita oh vita
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

best sangat ke guna u mobile ni?

Best sangat ke guna u mobile ini? Haa. Itu mesti soalan normal mereka yang bukan pengguna umobile akan tanya. Sebagai pengguna umobile sara akan cakap okay sangat sangat. Okay, kalau korang semua nak tahu, Sara pengguna umobile dah lama jugak. Sejak 29 Dec 2012. Lama jugak la kan. Dah setahun setengah dah.
Sebelum ni, sara guna 2 nombor, celcom dan umobile tapi telepon no celcom tu hilang masa kat hospital masa tahun lepas. Jadi, sara pon malas dah nak guna nombor tu. Tambah pulak celcom ni suka hantar mesej banyak banyak dalam satu hari. Rimaslah! Sara tau boleh dapatkan balik nombor tu kat celcom center tapi malaslah. Kadang kadang tu selalu sangat ada dapat call dari orang yang jual insurans. Eh, orang celcom ni jual nombor pengguna kat third party ke? Ade sesapa yang alami nasib macam ni jugak atau sara je yang kena. Haish.

nak dapat mamee dan revive percuma? klik gambar niMalas lah nak cerita pasal celcom. Kita cerita pasal umobile pulak ye. Setakat ni sara memang puas hati la dengan servis umobile ni. Jarang sangat buat hal. Dulu masa mula mula nak daftar nombor ni, staff tu bagitau yang umobile ni guna line celcom. Masa bulan tu la. Tapi lepas tu tukar guna line maxis pulak. Jadi, kalau rumah korang line maxis kuat, boleh la guna. Kalau tak, nganga je la heeee. Kat rumah sara ok je. Jadi tak ada masalah la kan.

nak dapat mamee dan revive percuma? klik gambar niSara selalu topup umobile ni. Biasanya RM30 tak pun RM50 terus. Nanti tak payah nak topup banyak kali dah. Yang bestnya, umobile ni memang tahan lama topup dia. Bonus pun selalu dapat tau. Seingat sara, sara dah lama tak topup. Last topup bulan 11 takpun bulan 12 tahun lepas. Masa tu topup RM50 rasanya. Tapi sebab duduk rumah, tak banyak sangat guna untuk call. Lebih kepada guna internet. kat rumah pulak ada streamyx, lagi lah jimat topup tu. Guna wifi je. Tapi sampai sekarang sara boleh guna kalau nak call dan sms walaupun masa cek baki, dia tulis dah expired. Best ke tidak?

tengok expired date tu tapi sara still boleh guna tau!
Kalau korang rasa best dan nak guna jugak umobile ini, silakan. Lepas tu daftar kat laman web umobile. Macam macam boleh buat. Sekarang ni, ada pulak promosi.kalau topup RM30 boleh dapat air revive botol kecik. Kalau topup RM50 mamee express cup perisa kari dan air revive 500ml sebotol. Ok la kan. Klik link ni untuk maklumat lanjut tau. kalau nampak ada iklan umobile berlegar legar kat blog sara ni, boleh jugak klik situ kalau nak dapatkan maklumat lanjut. Sapa nak bagi macam tu. topup dapat, air dengan mamee dapat. 

notakaki: Korang guna topup yang lain, dapat free ape? Share please.

testimoni kolagen shaklee

hari ini tak nak sembang banyak. cuma nak kongsi dengan semua apa yang pengguna shaklee rasakan selepas menggunakan kolagen dari shaklee ini. 

collagen shaklee

Secara ringkasnnya, dengan pengambilan collagen ini, dapat membantu: 
 Memperbaiki testur kulit wajah dan menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu.
 Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
 Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
 Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
 Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
 Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
 Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
 Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
 Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
 Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan


mari kita lihat kata mereka yang sudah mencuba collagen shaklee ini:

testimoni collagen shaklee

testimoni collagen shaklee

testimoni collagen shaklee

testimoni collagen shaklee

testimoni collagen shaklee
testimoni collagen shaklee

raya dah dekat. jom dapatkan 1 untuk cantik berseri hari raya ini!

Hubungi saya untuk konsultasi berkaitan produk Shaklee:
Sara [Nurul Maisarah]
Shaklee ID: 914468
sms/whatsapp/telegram: 0189030794
Fb page: vita oh vita
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

kesan pengambilan kolagen pada usia muda

Tadi sara saja buka laman nuffnang, dah lama tak jenguk. Maklumlah, dah lama tak berblog dengan aktif. Zaman dulu dulu, hari hari mesti nak buka nuffnang ni. Bangga gila masa tu. Tambah pulak kalau dapat buffered earning masa tu. Hahaha kelakar bila ingat balik. Ok dah. Lepas tu, sara buka dekat bahagian keyword. Tengok keyword yang orang cari dan sampai ke blog sara ni. Semenjak dua tiga menjak ni banyak keyword pasal patah kaki. Tapi hari ini sara berkenan pasal keyword jurnal kesan pengambilan kolagen pada usia muda tu. Ha, kat blog sara  ni tak ada jurnal tapi sara berkongsi apa yang sara tau lah ye dari apa yang sara baca.
kesan kesan pengambilan kolagen shaklee

Ini serba ringkas tentang kolagen. Kolagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protin di dalam badan.. Ia  menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan.. Kolagen disusun tiga rantai polipetida (monomer protein) yang terpilih membentuk rangkaian triple helix (pilihan ganda tiga). Segmen kecil dari tiap rantai mempunyai panjang asid amino sebanyak 1.000-an dan ini merupakan penemuan terpenting abad ini.

Kolagen terdapat pada kornea, kanta mata, kulit, saluran darah, keratin (rambut, kuku), tulang, tendon, rawan sendi,  dan gigi, hati, tulang sum-sum dan tisu dan organ seperti  buah pinggang, jantung serta sistem limfatik.

Kenapa kolagen ini sangat penting dan perlu diambil ketika masih muda?
Penghasilan kolagen dalam badan manusia akan berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun. Kesan pengurangannya mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian ketika berusia 35 tahun la kan. Selepas usia 45 - 50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.

Oleh itu kolagen mesti diambil sebagai makanan kesihatan untuk menampung kadar kolagen yang semakin berkurangan. Hari ini, semakin banyak produk kolagen yang kita boleh dapati di pasaran. Terlalu banyak dan kita hanya perlu memilih mana yang terbaik. Pilihan saya? Mestilah kolagen Shaklee.

Tahukah anda bahawa kolagen membentuk sembilan puluh peratus protein matriks tulang tulang dan dua pertiga tulang rawan dewasa. Oleh itu, kehilangan kolagen juga boleh menjejaskan kesihatan sendi dan tulang.

Apa perbezaan kolagen Shaklee dengan kolagen lain?
♥ Dikeluarkan dari 1st Natural nutrition Company in the world!
♥ Mengandungi  4000mg proprietari RSS (red Snapper Scale) Collagen, berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah.
♥ Molekul yang sangat ringan (1000 Dalton) - membolehkan ianya diserap dengan mudah oleh badan dan bantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
♥ Mudah larut dengan minuman
♥ Perubahan seawal 8 minggu!

kesan kesan pengambilan kolagen shaklee

Hubungi saya untuk konsultasi berkaitan produk Shaklee:
Sara [Nurul Maisarah]
Shaklee ID: 914468
sms/whatsapp/telegram: 0189030794
Fb page: vita oh vita
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Ramadhan dah dekat, persediaan awak macam mana?

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua. Hari ini dah hari rabu. Insya Allah, lagi empat hari, iaitu hari ahad kita akan menyambut kedatangan bulan Ramadhan bulan yang mulia. Bulan mulia yang amat dinantikan oleh semua umat Islam. Sara pun sama, turut teruja untuk menyambut kedatangan bulan mulia ini. Sara harap sangat bulan ramadhan ini akan jadi ramadhan yang lebih baik berbanding tahun tahun yang lalu. Ramadhan dah dekat, persediaan awak macam mana? 

Persediaan sara? Macam  biasa saja. Tak adalah fikirkan pasal menu berbuka puasa sangat. Hahaha sara terfikir nak gandakan amal ibadat yang selama ni terasa selalu tak cukup saja. Kalau boleh, sara nak khatam Al-Quran bulan ramadhan tahun ini dan tambah lagi mana mana yang kurang. Maklumlah, tahun lepas, berpuasa dalam keadaan yang tidak berapa sihat. Jadi, agak culas sedikit. Nak buat apa pun serba serbi tak kena. Sempat jugak merasa berbuka berpuasa di hospital. Sumpah! Sedih sangat. Nasib baik mak ada temankan. Tahun ini, Insya Allah harap sangat dapat puasa dengan baik.

Tahun ini jugak, kali pertama sara nak berpuasa dengan produk Shaklee. Tahun lepas, kenal Shaklee lepas raya. Menyesal pulak sebab lambat kenal Shaklee tapi semua tu dah diaturkan kan? Allah Maha Mengetahui. Masa raya tu, tak nampak berseri sangat la sebab tak sihat sangat kan. Antibodi pon masih lemah lagi masa tu. Hidup masih bergelumang dengan ubat berpaket paket. Naik jemu nak makan ubat. Orang lain semua berseri seri, sara seorang je yang berkepit dengan tongkat. Tahun ini, sara pon nak berseri seri jugak macam orang lain. Tongkat dah lama tolak tepi.

Macam mana nak cantik? Dengan set kulit cantik Shaklee ni la. Makanan untuk kesihatan dalaman. Pernah dengar tak orang cakap, kesihatan yang baik bermula dari dalam. Kalau dalam dah sihat, luar pun mesti sihat kan? Bila dah sihat, ia akan datang sekali dengan pakej cantik. Orang yang sihat akan kelihatan cantik. Orang yang cantik luaran, belum tentu dalamannya sihat.

ESP shaklee
ESP boleh tahan sehingga 2 bulan penggunaan

vitamin e shaklee
vitamin E - penggunaan selama 4 bulan

vitamin c shaklee
vitamin c - penggunaan untuk 6 bulan

b complex shaklee
vitamin b complex - penggunaan untuk 4 bulan

nak lebih cantik dan sihat bulan puasa ni? cepat cepat dapatkan vitamin ini. dah la tahan lama, harga pun mampu milik. pemilihan vitamin bergantung kepada bajet anda. boleh bermula dengan ESP dahulu. bulan bulan yang akan datang, boleh tambah satu satu vitamin yang lain. 

Hubungi saya untuk konsultasi berkaitan produk Shaklee:
Sara [Nurul Maisarah]
Shaklee ID: 914468
sms/whatsapp/telegram: 0189030794
Fb page: vita oh vita
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

akak patah kaki bahagian mana?

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat pembaca yang kacak dan cantik.  Memandangkan sebelum ini sara ada post entry bertajuk patah kaki masuk besi, kali ini nak sambung lagi sedikit tentang kisah patah kaki itu. Pertama sekali, sara nak minta maaf kepada mereka yang sudi hubungi sara untuk bertanya tentang pengalaman patah kaki sara itu. Sara nak minta maaf kerana dalam entry tersebut, sara lupa nak nyatakan bahagian kaki mana yang patah. Soalan paling banyak sara terima ialah, akak patah kaki bahagian mana?

Dalam peristiwa 2013 tersebut, kaki sara patah belah kiri di bahagian berdekatan dengan buku lali. Masa di hospital, tak terfikir nak tanya doktor nama tulang yang patah tu sebab selalu dapat doktor yang handsome dan comel je. Hahaha masa pagi pagi yang doktor ramai ramai buat lawatan tu pun, tak berapa jelas bahasa perubatan yang digunakan. Oh, kita tak belajar medic! Apa yang sara dengar , bunyi berbelit belit je lidah doktor tu nak menyebutnya. Selepas keluar hospital, barulah tahu nama bahagian yang patah tu, tu pon sebab ada di bahagian resit. Kalau tak, sampai ke sudah tak tahu. Lagi kesian kan?

kaki sara lebih kurang mcam ni la lepas masuk skru. cuma yang dalam gamber B tu, yang 1 skru tu kedudukannya lurus dalam kaki sara. tak serong macam tu
Kaki sara patah di dua tempat iaitu bahagian lateral malleolus dan posterior malleolus. Mula mula sara ingat patah satu tempat sahaja, tetapi bila dah beberapa bulan buat medical checkup barulah tahu dua tempat yang patah. Oh sungguh kasihan diriku! Doktor tu pon dengan baik hatinya, terangkanlah semula bahagian mana yang patah sambil tunjuk gambar xray kaki sara yang berskru tu.  Sara cakapla kat doctor tu, selama ni, ingatkan satu tempat je yang patah. Hehehe lepas tu doctor sambung ayat dia, plate dengan skru tu dia masukkan dekat dua bahagian kaki kan. Takkan la doctor tu saje suka suka nak masukkan skru kat bahagian buku lali awak. Sara hanya mampu jawab, “ooooo.” Nasib baiklah dapat doctor yang baik hati. 



lateral malleolus -  bahagian bawah, hujung fibula
posterior malleolus – bahagian bawah, belakang tibia

kalau ada yang belajar perubatan yang baca ini, kalau salah yang pasal bahagian kaki tu, bagi tau ye! dan kalau ada lagi yang nak kongsi atau tanya pendapat pasal patah patah ni, sila kan. 

Hubungi saya untuk konsultasi berkaitan produk Shaklee:
Sara [Nurul Maisarah]
Shaklee ID: 914468
sms/whatsapp/telegram: 0189030794
Fb page: vita oh vita
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

ketahui bagaimana vitamin E bertindak untuk kulit bebas jerawat, lebih lembap dan menghilangkan parut

Sepanjang bulan Jun ni merupakan bulan promosi bagi Vitamin E. Oleh kerana promosi, vitamin E ini sudah jadi seperti goreng pisang panas. Menjadi rebutan ramai. Vitamin E telah diketahui umum bagus untuk kulit, namun fungsi vitamin E bukan sekadar untuk kulit sahaja, masih banyak manfaatnya yang tidak diketahui ramai seperti:

♠ Menjadikan ada tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas
♠ Memperbaiki peredaran darah
♠ memperbaiki sel sel yang rosak atau tidak berfungsi
♠ Melindungi paru paru dari pencemaran udara.
♠ mengurangkan parut
♠ mengurangkan tekanan darah
♠ membantu dalam pencegahan penyakit katarak
♠ meningkatkan prestasi atlit
♠ mengendurkan otot kaki dari kekejangan.
♠ Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan menguatkan dinding kapilari.
♠ menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat,
♠ Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk)
♠ Merendahkan kadar kolesterol.
♠ Membantu mencegah kanser.
♠ meningkatkan pengeluaran air mani pada lelaki.
♠ Vitamin E juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri.

Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dan menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya. Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurangnya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan “sexual desires dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik. Antioksidan yang seimbang dalam VITAMIN E bertindak menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekanan. Nitrik oksida membantu pelancaran darah di alat sulit lelaki dan membantu ereksi yang lebih baik. Maka VITAMIN E memang terbukti membantu lelaki terutama yang mengalami tekanan akibat kerja atau masalah kesihatan.

Ada lagi yang Vitamin E yang hebat ini boleh buat tau.


Kedutan
Kedutan hadir seiring dengan umur, kerosakan akibat radikal bebas, penjagaan kulit yang tidak betul dan tabiat buruk seperti merokok dan minum alkohol secara berlebihan. Menurut buku "Healing with Vitamins: the Most Effective Vitamin and Mineral Treatments for Everyday Health Problems and Serious Disease," minyak vitamin E menghalang pembentukan kedut dengan menyekat kerosakan radikal bebas. Ia merawat kedutan dengan meningkatkan pengeluaran kolagen, tisu penghubung yang membuatkan kulit anjal. Minyak Vitamin E juga merawat kedutan dengan menyokong pertumbuhan sel kulit baru dan mempercepatkan pertumbuhan semula sel.

Rawatan waktu malam
Minyak Vitamin E menyediakan kelembapan yang cukup yang diperlukan oleh kulit serta antioksidan untuk penyembuhan intensif. Walau bagaimanapun, minyak vitamin E tulen tidak sesuai untuk digunakan sebagai pelembap setiap hari kerana ia pekat dan melekit. Minyak vitamin E sebagai terapi tidur adalah sesuai untuk penyembuhan kulit dan pemeliharaannya. Gabungkan minyak vitamin E dengan minyak zaitun untuk diaplikasi secara lembut dan tambahan terapi. Minyak zaitun mengandungi asid oleik, yang menjadikan kulit lebih telap dan dapat menahan kelembapan yang diperlukan.

Parut
Tisu parut adalah kulit degil yang datang dari luka terbakar, luka lama dan pembedahan. Minyak vitamin E tulen dapat membantu untuk penyembuhan parut dan pencegahan kerana meresap di bawah permukaan kulit untuk menghalang radikal bebas. Radikal bebas adalah berbahaya terutamanya kepada tisu parut kerana mereka menghalang penyembuhan. Diane Besi, pengarang "Beauty Secrets: an Emergency Guide to Looking Great at Every Age, Size and Budget," menjelaskan bahawa kuasa antioksidan yang kuat dalam vitamin E juga membantu dalam pengeluaran kolagen, yang memberikan keanjalan kulit dan ia tiada dalam tisu parut.

Tompok coklat
Tompok coklat pada kulit disebabkan oleh penuaan, kerosakan radikal bebas dan fungsi hati yang lemah. Mencegah minyak Vitamin E dan pembaikan kerosakan radikal bebas. Apabila digunakan untuk tompok coklat pada kulit, ia membantu untuk meringan dan melicinkan kulit kasar oleh pelincir membran sel dan menggalakkan pertumbuhan semula sel baru yang sihat.

Kutikel
Minyak vitamin E tulen adalah satu rawatan berkesan untuk kutikel yang kering dan retak. Titiskan sedikit minyak vitamin E pada kuku dan kutikel, ia membantu rehidrasi dan melicinkan kutikel dan kuku. Ia juga akan mengelakkan retak pada masa akan datang.

Bagi mereka yang mahukan kecantikan dan kesihatan luaran dan dalaman, ini adalah salah satu vitamin terpenting anda kerana tubuh manusia tidak boleh menghasilkan vitamin E dengan sendiri. Untuk hasil yang lebih baik, boleh tambah ESP, minuman yang bagus dan banyak manfaat untuk kesihatan.


Hubungi saya untuk konsultasi berkaitan produk Shaklee:
Sara [Nurul Maisarah]
Shaklee ID: 914468
sms/whatsapp/telegram: 0189030794
Fb page: vita oh vita
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

kenapa set mighty 3 gem menjadi pilihan ketika puasa?

Salam sejahtera buat semua pembaca. Serakang ini boleh dikatakan produk Shaklee menjadi pilihan ramai pengguna di Malaysia. Tambahan lagi, bulan puasa yang semakin dekat membuatkan set 3 mighty gem menjadi pilihan ramai. Akan tetapi, pernah tak anda terfikir kenapa set mighty 3 gem menjadi pilihan ketika puasa? Okay, di sini sara nak bagi pencerahan kenapa set mighty 3 gem ini menjadi pilihan. Dalam set ini, terdapat tiga produk iaitu ESP energizing soy protein, Milk Shakes, dan juga Performance Drink.

Berikut antara huraian berkaitan ketiga tiga produk berkenaan:

Energizing Soy Protein
♥ Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.
♥ Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar,
♥ Membekalkan tenaga,
♥ Memberikan rasa kenyang
♥ Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
♥ Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
♥ Membanyakkan susu badan (milkbooster)
♥ Membantu mengekalkan kepejalan otot
♥ Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
♥ mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat

Mealshakes
♥ Ianya multivitamin atau lebih dikenali sebagai pelengkap makanan. Rasanya sangat sedap seperti rasa ais krim vanila tetapi dalam bentuk serbuk.
♥ Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.
♥ Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam.
♥ Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang.
♥ membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.
♥ Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
♥ Sumber yang kaya dengan kalsium, fiber dan protein.
♥ Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik
♥ glisemik rendah sesuai untuk pesakit diabetes
♥ Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.

Performance Drink
♥ Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehidrasi, seperti fungsi minuman isotonik.
♥ Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
♥ Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
♥ Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
♥ Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
♥ Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Individu yang mengalami demam pun elok amik Performance Drink. Sebab bila dah demam kadang kadang selera untuk makan dan minum berkurangan. Jadi, ia boleh mencegah daripada proses dehidrasi berlaku.

testimoni set mighty 3 gem shaklee

Tahun lepas lepas selalu penat ketika puasa? Dapatkan set mighty 3 gem ni untuk persediaan puasa tahun ini. Dengan izin Allah, semoga tahun ini kita semua dapat berpuasa dengan baik dan penuh bertenaga dengan set mighty 3 gem ini. amin. 

Hubungi saya untuk konsultasi berkaitan produk Shaklee:
Sara [Nurul Maisarah]
Shaklee ID: 914468
sms/whatsapp/telegram: 0189030794
Fb page: vita oh vita
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.