Apa Itu Vitamin E?

Vitamin E adalah sebatian larut lemak yang membaik pulih kulit yang kering dan merekah apabila digunakan sebagai krim atau losyen. Vitamin ini dapat membantu kulit untuk mengekalkan kelembapan dan sering ditambah di dalam pelindung matahari (sunblock) kerana ia melindungi kulit daripada kerosakan UVB.

Vitamin E adalah antioksidan yang melindungi badan anda daripada kesan-kesan bahaya radikal bebas. Pengambilan vitamin E yang betul membantu mencegah dan menghadkan kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas dan pengoksidaan. Vitamin E juga dapat meningkatkan fungsi sistem imun anda.

Vitamin E menghalang darah daripada membeku, menurunkan risiko strok atau serangan jantung. Ia juga membantu untuk mengelakkan kolesterol LDL yang boleh menyumbang kepada arteriosklerosis. Vitamin E juga berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau memelambatkan pertumbuhan tumor dan mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. 

Anda boleh mendapatkan vitamin E melalui kacang, biji benih , sayur-sayuran berdaun hijau, dan minyak sayur-sayuran seperti kacang soya, canola, dan jagung . Vitamin E juga boleh didapati dalam pelbagai makanan tambahan.


vitamin e complex shaklee

Kadar pengambilan vitamin E harian yang dicadangkan ialah 400IU. Untuk mendapatkan 400IU, seseorang itu perlu mengambil makanan berikut untuk melawan radikal bebas: 1kg gandum, 500ml minyak safflower, 8kg bayam dan 500g badam. Mampu tak, nak makan semua ini setiap hari? Jangan risau, ada cara yagn lebih mudah dan menjimatkan. Dengan mengambil 1 biji vitamin E Shaklee sudah mencukupi kadar yang diperlukan setiap hari.

Hubungi saya untuk konsultasi berkaitan produk Shaklee:
Sara [Nurul Maisarah]
Shaklee ID: 914468
sms/whatsapp/telegram: 0189030794
Fb page: vita oh vita

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.