kekal bertenaga dengan set puasa Shaklee

Alhamdulillah. Hari ini umat islam di Malaysia sudah mula berpuasa. Sara harap semua mampu untuk kekal bertenaga sehingga berbuka puasa nanti. Jangan pulak asyik tidur sahaja seharian ini tau. Dan sudah tentu ada di antara kita yang mula risau bagaimana untuk kekal bertenaga dan kurang haus dan lapar. Kalau dah rasa lapar dan haus, tenaga pun dah berkurang, bagaimana nak beribadah dengan cemerlang kan?
           
Sempena bulan Ramadhan ini, sara ingin menawarkan set istimewa untuk berpuasa yang dikenali sebagai Set Mighty 3 Gems. Set ini sesuai diambil ketika waktu sahur untuk membekalkan tenaga yang berpanjangan sepanjang berpuasa. Jika anda sedang mengandung atau tengah menyusu badan (breastfeeding), jangan risau. Anda juga masih boleh menikmati kebaikan set hebat ini. Malahan, set mighty 3 gems ini sesuai untuk semua.


Terdapat 3 jenis produk dalam set ini -  Mealshake, Energizing Soy Protein (ESP) dan Performance Drink. Mealshake dan ESP mempunyai perasa vanila, gabungan 2 produk ini akan menghasilkan rasa minuman yang sangat lazat dan berkhasiat. Ia mengandungi 9 amino acids yang lengkap untuk keperluan tubuh dan mampu memberikan tenaga serta mengawal rasa lapar ketika berpuasa.

Energizing Soy Protein
♥ Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.
♥ Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar,
♥ Membekalkan tenaga,
♥ Memberikan rasa kenyang
♥ Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
♥ Membanyakkan susu badan (milkbooster)
♥ Membantu mengekalkan kepejalan otot
♥ Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
♥ mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat

Mealshakes
♥ Ianya multivitamin atau lebih dikenali sebagai pelengkap makanan. Rasanya sangat sedap seperti rasa ais krim vanila tetapi dalam bentuk serbuk.
♥ Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.
♥ Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam.
♥ Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang.
♥ membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.
♥ Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
♥ Sumber yang kaya dengan kalsium, fiber dan protein.
♥ Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik
♥ glisemik rendah sesuai untuk pesakit diabetes

Performance Drink
♥ Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehidrasi, seperti fungsi minuman isotonik.
♥ Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
♥ Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
♥ Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
♥ Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
♥ Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Individu yang mengalami demam pun elok amik Performance Drink. Sebab bila dah demam kadang kadang selera untuk makan dan minum berkurangan. Jadi, ia boleh mencegah daripada proses dehidrasi berlaku.

Kenapa saya perlu amalkan set ini ketika puasa?
 Mudah disediakan, cepat hadam dan lazat rasanya. 
 Membantu mengatasi masalah gastrik sepanjang berpuasa.
 Membekal tenaga dengan lebih lama dari pagi hingga ke waktu berbuka 
 Membekalkan nutrisi yang diperlukan badan
 Mengelakkan tubuh terhidrat yang menyebabkan haus

Hubungi saya untuk dapatkan konsultasi dan nasihat percuma berkaitan set untuk berpuasa Shaklee ini. Boleh juga disesuaikan mengikut bajet anda. Jangan malu untuk bertanya. Kita berusaha untuk mendapatkan kesihatan yang baik, Suplemen Shaklee bukan penyembuh. Insya Allah. Semua atas izinNya. Niatkan untuk kekal bertenaga supaya dapat beribadat dengan lebih baik. Semoga kita semua dapat beribadah dengan cemerlang di bulan rahmat ini. Amin.


Hubungi saya untuk konsultasi berkaitan produk Shaklee:
Sara [Nurul Maisarah]
Shaklee ID: 914468
sms/whatsapp/telegram: 0189030794
Fb page: vita oh vita
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.