ketahui bagaimana vitamin E bertindak untuk kulit bebas jerawat, lebih lembap dan menghilangkan parut

Sepanjang bulan Jun ni merupakan bulan promosi bagi Vitamin E. Oleh kerana promosi, vitamin E ini sudah jadi seperti goreng pisang panas. Menjadi rebutan ramai. Vitamin E telah diketahui umum bagus untuk kulit, namun fungsi vitamin E bukan sekadar untuk kulit sahaja, masih banyak manfaatnya yang tidak diketahui ramai seperti:

♠ Menjadikan ada tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas
♠ Memperbaiki peredaran darah
♠ memperbaiki sel sel yang rosak atau tidak berfungsi
♠ Melindungi paru paru dari pencemaran udara.
♠ mengurangkan parut
♠ mengurangkan tekanan darah
♠ membantu dalam pencegahan penyakit katarak
♠ meningkatkan prestasi atlit
♠ mengendurkan otot kaki dari kekejangan.
♠ Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan menguatkan dinding kapilari.
♠ menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat,
♠ Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk)
♠ Merendahkan kadar kolesterol.
♠ Membantu mencegah kanser.
♠ meningkatkan pengeluaran air mani pada lelaki.
♠ Vitamin E juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri.

Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dan menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya. Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurangnya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan “sexual desires dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik. Antioksidan yang seimbang dalam VITAMIN E bertindak menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekanan. Nitrik oksida membantu pelancaran darah di alat sulit lelaki dan membantu ereksi yang lebih baik. Maka VITAMIN E memang terbukti membantu lelaki terutama yang mengalami tekanan akibat kerja atau masalah kesihatan.

Ada lagi yang Vitamin E yang hebat ini boleh buat tau.


Kedutan
Kedutan hadir seiring dengan umur, kerosakan akibat radikal bebas, penjagaan kulit yang tidak betul dan tabiat buruk seperti merokok dan minum alkohol secara berlebihan. Menurut buku "Healing with Vitamins: the Most Effective Vitamin and Mineral Treatments for Everyday Health Problems and Serious Disease," minyak vitamin E menghalang pembentukan kedut dengan menyekat kerosakan radikal bebas. Ia merawat kedutan dengan meningkatkan pengeluaran kolagen, tisu penghubung yang membuatkan kulit anjal. Minyak Vitamin E juga merawat kedutan dengan menyokong pertumbuhan sel kulit baru dan mempercepatkan pertumbuhan semula sel.

Rawatan waktu malam
Minyak Vitamin E menyediakan kelembapan yang cukup yang diperlukan oleh kulit serta antioksidan untuk penyembuhan intensif. Walau bagaimanapun, minyak vitamin E tulen tidak sesuai untuk digunakan sebagai pelembap setiap hari kerana ia pekat dan melekit. Minyak vitamin E sebagai terapi tidur adalah sesuai untuk penyembuhan kulit dan pemeliharaannya. Gabungkan minyak vitamin E dengan minyak zaitun untuk diaplikasi secara lembut dan tambahan terapi. Minyak zaitun mengandungi asid oleik, yang menjadikan kulit lebih telap dan dapat menahan kelembapan yang diperlukan.

Parut
Tisu parut adalah kulit degil yang datang dari luka terbakar, luka lama dan pembedahan. Minyak vitamin E tulen dapat membantu untuk penyembuhan parut dan pencegahan kerana meresap di bawah permukaan kulit untuk menghalang radikal bebas. Radikal bebas adalah berbahaya terutamanya kepada tisu parut kerana mereka menghalang penyembuhan. Diane Besi, pengarang "Beauty Secrets: an Emergency Guide to Looking Great at Every Age, Size and Budget," menjelaskan bahawa kuasa antioksidan yang kuat dalam vitamin E juga membantu dalam pengeluaran kolagen, yang memberikan keanjalan kulit dan ia tiada dalam tisu parut.

Tompok coklat
Tompok coklat pada kulit disebabkan oleh penuaan, kerosakan radikal bebas dan fungsi hati yang lemah. Mencegah minyak Vitamin E dan pembaikan kerosakan radikal bebas. Apabila digunakan untuk tompok coklat pada kulit, ia membantu untuk meringan dan melicinkan kulit kasar oleh pelincir membran sel dan menggalakkan pertumbuhan semula sel baru yang sihat.

Kutikel
Minyak vitamin E tulen adalah satu rawatan berkesan untuk kutikel yang kering dan retak. Titiskan sedikit minyak vitamin E pada kuku dan kutikel, ia membantu rehidrasi dan melicinkan kutikel dan kuku. Ia juga akan mengelakkan retak pada masa akan datang.

Bagi mereka yang mahukan kecantikan dan kesihatan luaran dan dalaman, ini adalah salah satu vitamin terpenting anda kerana tubuh manusia tidak boleh menghasilkan vitamin E dengan sendiri. Untuk hasil yang lebih baik, boleh tambah ESP, minuman yang bagus dan banyak manfaat untuk kesihatan.


Hubungi saya untuk konsultasi berkaitan produk Shaklee:
Sara [Nurul Maisarah]
Shaklee ID: 914468
sms/whatsapp/telegram: 0189030794
Fb page: vita oh vita
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.